Ser mozzarella Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol w Grajewie, to produkt znany wielbicielom pizzy w Polsce i wielu krajach Europy. Ten włoski ser z Mlekpolu ceniony jest przez szefów kuchni ze względu na świetne właściwości topnienia i charakterystyczne „ciągnięcie się”. Odpowiadając na potrzeby konsumentów Mlekpol wprowadza na rynek 2 produkty w linii mozzarella – ser tarty i w kawałku.
Mozzarella Mlekpolu dostępna jest w dużych opakowaniach o wadze jednego, dwóch oraz dwóch i pół kilograma przeznaczonych głównie dla odbiorców branży gastronomicznej. Producent, mając na uwadze potrzeby klientów sklepów detalicznych, wprowadza nowości: mozzarella w kawałku o wadze 300 gramów oraz ser tarty w woreczku o wadze 150 gramów. Obie propozycje idealnie pozwalają się cieszyć tym włoskim serem podczas domowego gotowania i pieczenia oraz zachować jego świeżość i walory smakowe podczas przechowywania w lodówce dzięki szczelnym i trwałym opakowaniom. Nowością jest również odświeżona szata graficzna całej linii produktów mozzarella.
Mozzarella z Mlekpolu to połączenie włoskiej tradycji serowarskiej i najwyższej jakości, o którą dba Mlekpol. Ser powstał z najlepszego mleka od krów wypasanych na łąkach Podlasia, Warmii i Mazur. To doskonały produkt, który sprawdzi się zarówno na ulubionej pizzy, jako dodatek do makaronów, zapiekanek oraz wytrawnych wypieków. Ser mozzarella to znakomite źródło wapnia, bogactwo cennych witamin i minerałów. Mozzarella Mlekpolu w składzie ma wyłącznie mleko, sól i kultury bakterii mlekowych.
Komentarze pod artykułami są opiniami użytkowników naszego portalu. Nie publikujemy wpisów wulgarnych, zwalczamy trollowanie. Nie tolerujemy spamu i postów pisanych wyłącznie Caps – Lockami. Ze względu na ograniczoną długość komentarzy zastrzegamy sobie prawo do usuwania obszernych artykułów wklejanych w postach w sytuacji, kiedy można wykorzystać link.