Spełniamy życzenia konsumentów, którzy ceniąc wysoką jakość naszych serów dopominali się ich wersji do grillowania – najbardziej popularnej formy przygotowania posiłków
w okresie wiosenno – letnim. – mówi Ewa Gromadzka, kierownik marketingu SM MLEKPOL w Grajewie.
Sposób przygotowywania sera z grilla Polacy podpatrzyli u Czechów i Słowaków. Mlekpolowskie krążki sera dojrzewającego do grillowania o naturalnym smaku powstały
z najlepszego polskiego mleka.
W smaku kremowy, śmietankowy zgrillowany lub usmażony ser dojrzewający jest coraz bardziej popularną przekąską w menu nawet najbardziej wykwintnych przyjęć. Wiosną i latem używany jest jako dodatek do mięs i warzyw z grilla. Jest popularną zakąska do piwa a także coraz częściej zastępuje mięso w daniach obiadowych. – dodaje Ewa Gromadzka.
Krążki serowe do grillowania dostępne są w opakowaniach 200 g – 4 krążki po 50 g. Idealne porcje sprawdzą się także na grillach elektrycznych lub patelniach grillowych. Krążki serowe do grillowania można nabyć w sklepach, sieciach supermarketów i dyskontów.
Komentarze pod artykułami są opiniami użytkowników naszego portalu. Nie publikujemy wpisów wulgarnych, zwalczamy trollowanie. Nie tolerujemy spamu i postów pisanych wyłącznie Caps – Lockami. Ze względu na ograniczoną długość komentarzy zastrzegamy sobie prawo do usuwania obszernych artykułów wklejanych w postach w sytuacji, kiedy można wykorzystać link.